torsdag 18 februari 2010

Snö, snö och åter snö.

Under veckan har lilla gubben skottat av alla våra tak så det inte ska hända något.
Men idag har det börjat att snöa, jag hörde på radion att det ska komma 40-50 cm under helgen. Jag tror jag flyttar, är så trött på snön.

Den här snön kommer väl att ligga kvar till midsommar.


12 kommentarer:

synålen sa...

Äntligen får jag se dina foto kul-å skrift Ja ni har snö Men det har sannerligen Vi också så taken Rasar in , de plattaå Jag har tatt till Grovpjäksan Utan att snöra snören, det du.. Idag gjorde jag ---Datortomografi---Ligga inne i en snurrande Jättestor FOTO RÖNTGEN tagare------Fick Huvudvärk så man blev liggande du vet Kontraktvätska i Blodet ; så Nu ska det drickas vatten i 2 dar sa de Så jag Handqarbetar sakta nu ett par dar.Ha det gott..

Vardags-mirakel sa...

Hujedamej så mycket snö! Funderar du ockå på att ta fram hårblåsen och smälta bort lite ;-) Nu ska jag smaka på vätskeersättnngen, kram o puss!

Lilla My sa...

Snön räcker till åt alla i år, här har vi också massor. Växthustake har vi skottat av men annars har hustaket klarat sig ännu...

Ha en skön helg
Kram

gulle hexan sa...

kära hönemor..:)

vad ska vi göraaaaaa??? jag förstår det känns lessamt med snöeländet nu!! samma känner jag.. fy fasen vad tungt det känns..
inte blir man så kreativ presis heller.. utan bara trött på snöskottningen.
jag stoppar å lagar lite raggsockor till ungdommarna som är här på sportlov.. å stickar på en halsduk.för nu känns det som snön kommer vara länge..
hufff,,.,
kraaam

Fröken Grön sa...

Ingen idé att flytta till Skåne iallafall, för vi har det lika illa ställt här. Vårt lilla hus är dock så otätt att snön inte blir liggande kvar på taket, - energislöseri för minsann något gott med sig ibland, hehe!

Ha en riktigt skön helg! Passa på att stanna inne och mysa!

/Anna-Karin

Annika sa...

Ja här vräker det ner idag mä.... börjar faktiskt bli lite väl mycket nu tycker jag som egentligen är en snöälskare...:) jag tror jag ska gå i ide ett tag.... Kram Annika

Lillys stick o syhörna. sa...

Är också less på snön. Här har vi
kallt som attan. När kommer värmen.
Såg i min bok att jag hade ställt
ut mina penseer den 11 mars förra
året, undrar om man kan göra det iår, jag tvivlar. kanske vi får en
varm sommar.

Lilla Eken sa...

Har du varit ute och mätt snödjupet? Jag ser utanför att det senaste som dråsat ner här gör att staketet ute på åkern knappt syns längre! Ja jisses...
Och nu kommer kylan också. Minus 25,5 just nu. Måtte det inte bli kallare ändå.
Och jo, tänkte som du... det här tar nog lite tid att torka undan i vår. Vår trädgård som dessutom ligger i nord/öst... det kommer väl inte att gå att gräva i jorden förrän i slutet av maj...
Ja, ja...
Ha en fin vecka/I.

Ulrika sa...

Ja det är en hemsk vinter vi har. Häruppe har vi inte så enormt mycket snö men vi har himla kallt.

Ovanligt kallt faktiskt, ännu inte en plusdag på hela vintern. Otroligt.

Jag är också otroligt less, vill inte ha vinter längre!!

ima sa...

tack för Visiten Jo då Huvudvärken är borta efter röntgen å allt vad det innebär.. den dagen å andra efter, Men nu Tittar man mäst ut på snömassorna.Dock varit ute å Mathandlat, å ett å annat på Netto, som hadde jättefina Linnen, för bra pris..Men idag ska vi till Grossen å Inhadla marmelad Mussli Lätta.osv Bara så man kommer ut från huset lite...annars har jag handarbetat tom symaskinen har kommet till bruk lite...(har fått upp ett bra litet Lysrör i taket i sk Syrummet ( Å gästrum) ha det så gott i väntan på Vårfloden....

gulle hexan sa...

kära hönemor..:)
härligt att höra i från dig...
ja jag är dock inte så aktiv här på bloggen just nu... känner mig inte så jätte uppåt- men.. det tror jag många känner lika.. för detta med snön å kylan gör en inte så himmla gla:/ ..presis..
vi har något tak vi inte kan skotta som kan rasa i hop när som.. ush.. aja.. hoppas det vänder fort!

jag kan tänka mig vattnet fryser för hönsen.. jag minns jag la lite halm ovanpå vattnet så..höll det sig lite mera öppet å blir det inte lika kallt för näbbarna att dricka.:)
i dag sken dock solen några minuter in i huset.. men ack.. vad såg jag?? jo damm å smuts överallt! spindelväv i taket.. osv.. tvi vale..
aja dammsugaren fick fram i rappet.. ..
fast jag misstänker det får bli vårstädning framöver..:)
ha det så gott..
stor kram

Anonym sa...

Ja i år kan väl ingen klaga över att vi inte haft en vit vinter i alla fall =)
Läste i morgontidningen förra veckan att det kommer ligga snö kvar fram till midsommar, samtidigt som de visade en bild på 50.000 kubikmeter snö som de lämpat av på ett stort gärde! Det hoppas jag innerligt att det inte gör, midsommar vill jag fira som vi alltid gör, utomhus med gott att äta och dans kring midsommarstången. Vem vet, de kanske ställer en gran där i år i stället *hujeda mej*

Önskar dej en fin helg!
Kram Maria